top of page

Het ontstaan van de regenboog Plu methode ®


Mijn eerste praktijk had de naam Plu. Ik vond Plu een kindvriendelijke naam en een paraplu geeft mij het gevoel van bescherming. (tegen de regen)

Tijdens mijn loopbaan als holistisch kindercoach ben ik mezelf méér gaan verdiepen in chakra’s en alles wat daarmee samenhangt. Hele dikke boeken heb ik hierover gelezen en elke zin slokte ik als het ware naar binnen. Daar lag mijn interesse en ik wilde er alles vanaf weten.

Al snel kwam ik erachter dat de 7 hoofdchakra’s resoneren met de kleuren van de regenboog. En gaande weg ontstond de regenboog Plu methode ®.


Ik heb een kinderboekje geschreven: Tom en de regenboogparaplu en daarin beschrijf ik in kindertaal de weg van de regenboog en waarvoor de kleuren staan.


De hoofdpersoon Tom was de aanleiding van het feit, dat wanneer ik een jongen zou zijn geworden, ik de naam Tom had gekregen. Op die manier kon ik het schrijven heel dicht bij mezelf houden.

Toen het boekje af was, kwam ik in aanmerking met het chakrapad van Margo Riphagen. Dit is een holistische coachingsmethode voor volwassenen, die super goed werkt. Mijn enthousiasme was gewekt en ik wilde deze prachtige holistische methode vertalen voor kinderen.